Selasa, 8 Februari 2011

The beezeeness


Assalamualaikum semua,

You all nak tau tak apa yang saya dok buat sepanjang seminggu lebih ni? Haaa .. selain daripada packing barang (tak sangka banyak juga barang saya .. hu hu ) yang nak di bawa pulang ke tanahair terchenta, saya berhempas pulas menyiapkan permintaan anak saya untuk memberi sedikit cenderamata sebagai hadiah kepada cikgu-cikgu dan rakan-rakan anak saya. Sebagai ibu saya faham sangat perasaan anak-anak saya. Ye lah kan .. mereka dah berkawan baik selama 3 tahun lebih ... dan selepas ini tak mungkin dapat berjumpa lagi .. sudah tentu mereka sedih untuk berpisah. Cikgu-cikgu di sini pula memang sangat rapat dengan murid-muridnya jadi memang anak-anak saya agak sedih untuk meninggalkan sekolah di sini. Anyway, saya mengambil keputusan untuk membuat amigurumi hearts sebagai hadiah kepada mereka-mereka yang dekat di hati anak-anak saya .. dan inilah hasilnya .. ta daaa>>>>>


ok la kot kan .. ini baru sebahagian yang siap .. banyak lagi nak kena buat ni tapi tak apa .. yang penting semua orang happy. Mungkin hadiah ini tak seberapa nilainya .. tapi yang pentingnya .. it comes from the bottom of our hearts .. hehe... Kemudian, saya beli 'charm straps' dan sangkutkan kepada amigurumi hearts tersebut seperti gambar di bawah >>




 Jadi lah hadiah cenderamata untuk cikgu-cikgu dan kawan-kawan anak-anak saya. Bolehlah mereka sangkut di bag ke .. telefon ke .. hehe.. ok tak? Tak ok pun ok jugak lah. ha ha.. Bagi sesiapa yang teringin nak buat amigurumi hearts ni patternnya ada di sini.

Selain itu saya juga baru menyiapkan tempahan booties untuk anak saudara kawan saya. Harapnya tuan empunya badan suka dengan booties ini (^^,).


Ok.. sekian dahulu buat kali ini. Saya memang sangat bz sekarang ni. Barang banyak lagi tak packing ni. Doakan segala urusan saya dan urusan pengajian suami saya dipermudahkan Allah ya. Terima kasih di atas kunjungan semua ke blog saya.

Adios monalitos

Happy crocheting semua!

9 ulasan:

MamaDaniel berkata...

comel2 hati2 itu... :D
booties tu lagiiiiii comel..
selamat mengemas..semoga selamat semuanya.. amin.. :D

zara berkata...

terima kasih MamaDaniel .. (^^,)

Sindar berkata...

kak Zara.. comelnya hearts tu.. susahkan nak buat? teringin nak cuba satu xD

zara berkata...

Sindar>> eh .. tak susah laa .. paling senang sebenarnya. Cuma masa tengah buat tu jangan bercakap/berbual sebab nanti lupa berapa kiraan stitches nyer .. hehe (saya yang pelupa sebenarnya)

Min berkata...

kat kawan2 ummi tak de ke? huhuhu! sedih nih...

zizah berkata...

It's all about crochet....like it ! Nice pics...I want to download the crochet books too, where should I find those? Please ???

zara berkata...

zizah>>

nak buku patten yang mana yer? saya pun cari2 kat internet aje .. dah lupa kat mana .. you tanya je pak cik google mesti dia tolong punye .. hehe.

maisarah berkata...

akak, ade ambik tempahan tak buat hearts ni??? ;)

zara berkata...

salam maisarah .. kalau ada yg nak order boleh aje ..insyaAllah .. nanti emel akak ek .. zah15@yahoo.com

thanks