Kopiah

2:17 PG



Hello semua,

Semalam saya belajar buat kopiah. Terima kasih yang tak terhingga kepada sahabatku, Asmin Khassim, kerana meminjamkan kopiah anaknya supaya saya dapat meneliti dan mempelajari cara-cara membuat kopiah ini. Tapi hasilnya ni tak ler secantik yang Puan Asmin punya.. maybe sebab benang tu kembang sikit kot .. heh heh. Apa pun .. I am proud of my work. d^_^b


Happy crocheting semua.

Crochet

Crocheted Booties

1:44 PTG



Hello Semua,

Entah kenapa tiba-tiba semalam saya terasa teringin sangat nak crochet kasut untuk baby. So, ini lah hasilnya. Kasut ini sepatutnya ada reben untuk diikat pada kaki baby tapi di rumah tak ada pula reben. Kalau nak tunggu pergi kedai beli reben entah bila lah dapat upload gambar ke blog. Lama juga nak siapkan kasut ni. Hampir 8 jam (termasuk berhenti masak, makan, solat, dll). Tapi hasilnya memang menggembirakan hati d^_^b .

Ok lah .. Happy crocheting semua!

Popular Posts