Crochet

Ladybird Hat

12:44 PG



Satu lagi projek yang siap, ladybird hat untuk baby Mawaddah. Ladybird sebagai hiasan.

I Am Proud!

4:04 PG









Crocheted a cardigan and a matching sock for a friend who has just given birth to a cute little baby girl. Again, I got the pattern for the cardigan from http://bellabambinaknits.blogspot.com .. and made some improvisation by adding two beautiful flowers. The socks was made with simple double crochet stitches. I didn't refer to any pattern, though. Anyone can do it because it is just simple basic stitches.



New Books

3:54 PG





Bought 2 new books few months ago. Glad to have them because there are sooo many patterns to try.

Dah lama tak mengupdate

2:52 PG

Hmm .. pejam celik .. hari berganti hari .. dah setahun lebih aku tak update blog ni .. ha ha .. masa buat punyalah berkobar. Walaupun dah lebih setahun tak update blog .. tapi bukan bermakna hobi mengait ni dah dilupakan .. tidak sama sekali. Cuma slow down aje sikit. Projek-projek tak berapa nak menjadi sebab .. entahlah .. kurang kesabaran dan ketekunan nak membuatnya. Asyik laa dok cari pattern .. kononnya bila ada masa nanti boleh laa nak buat, tapi entah bila laa masa nak ada tu. Ada juga cuba buat stokin untuk anak .. tapi asyik tak sesuai saiz nye .. masih banyak perlu di belajar. Anyway ada jumpa beberapa blog orang yg ada banyak pattern baru. So .. inilah dia .. http://crotiques.com


Popular Posts