Selasa, 12 Januari 2010

Dah siap!!






Alhamdulillah setelah 2 hari akhirnya siap juga slipper untuk anak tersayang .. cantik tak? Bila pakai memang nampak cantik terletak je slipper ni .. tapi satu jek laa 'kureng' .. benang yang digunakan tu terlalu halus so slipper ni jadi lembut sangat lah .. Jadi bagi sesiapa yang terasa nak cuba buat slipper ni dinasihatkan guna lah benang yang agak tebal .. jadi slipper tu akan kekal di kaki anda.

Pattern yang digunakan untuk buat slipper ni senang sangat. Cuma guna double crochet (dc) je .. Actually kalau betul-betul concentrate boleh siap dalam 2 jam kot .. aku ni buat sikit-sikit sebab tu la sampai 2 hari baru siap.. he he.. Nak ke patternnya? Ok .. U all buka aje laa http://goodknits.com/blog/mary-jane-slippers/ .. haa .. kat situ siap dengan gambar lagi sebagai panduan jadi senang sangat nak faham.

Ok .. good luck bagi sesiapa yang terasa nak cuba buat slipper ni ..



Tiada ulasan: