Ku Yakin Adamu Tuhan

4:31 PG

Salam 2 all,

Apa khabar semua? harapnya semua sihat sejahtera bersama keluarga tercinta. Alhamdulillah kita dipanjangkan umur sehingga hari ini .. tahun 2012 telah berlalu dan kini tahun 2013 pula .. dah agak lewat sebenarnya sebab bulan Januari pun dah nak sampai ke penghujungnya .. oh .. cepat nya masa berlalu!!

Tahun 2013 ini saya mulai dengan suasana yang sangat 'hectic' (tak leh nak pikir perkataan ni dalam bahasa melayu huhu) .. dengan keadaan kesihatan yang tak berapa bagus .. anak-anak pula mula bersekolah .. anak yang sulung masuk tingkatan satu di sekolah yang agak jauh dari rumah. Setiap hari ulang alik hantar dan ambil dia je saya habiskan masa dua jam lebih di dalam kereta dengan keadaan trafik yang mengalahkan trafik di Kuala Lumpur gamaknya .. huhu ... Anak yang bongsu pula baru darjah satu .. nak biasakan dia ke sekolah pagi dan sekolah agama .. huh .. pening pening .. tapi apa pun syukur kepada ALlah semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah ..Syukur ke hadrat Allah kemudiannya anak saya yang sulung diterima bersekolah di MRSM Batu Pahat. Walaupun  hati ini sangat berat melepaskannya duduk di asrama tapi demi masa depannya saya terpaksa kuatkan hati saya. Orang kata anak-anak yang baru pertama kali merasa duduk di asrama akan rasa homesick .. tapi lain pula dengan saya dan anak saya ... saya yang tiap malam menangis teringatkan anak saya sementara anak saya sangat-sangat gembira di sana .. katanya seronok dan tenang sebab tak payah nak bergaduh dengan adik-adiknya (tapi dia yang selalu kacau adik-adik .. jadi sapa yang tenang sebenarnya? .. huhu)..

Belum pun reda rasa sedih hati saya sebab berpisah dengan satu-satunya anak perempuan saya .. Allah uji saya lagi dengan 'mengambil' baby dalam kandungan saya .. untuk kali ke-3 baby saya meninggal ketika usia baru masuk 4 bulan dalam kandungan ..  sungguh berat rasanya tekanan yang saya rasa tetapi saya dah berjanji dengan diri saya yang saya akan kuatkan hati saya .. saya tak mau nangis-nangis lagi. Setiap yang berlaku itu perancangan ALlah dan perancangan ALlah itu lebih baik dari segala-galanya. Kalau saya rasa dugaan dan ujian yang saya hadapi ini sangat berat .. ada orang lain yang mengalami ujian dan dugaan yang lebih dahsyat dari saya. InsyaALlah .. saya akan kuat.

Well .. rasanya cukuplah setakat ini coretan saya kali ini .. Salam Maulidurrasul ..


You Might Also Like

0 ulasan

Popular Posts