Isnin, 22 Jun 2015

Cukup ke vitamin C yang saya dapat dari buah buahan dan sayur sayuranCukup tak kalau saya makan buah2an je untuk dapatkan vitamin C?
Fakta:Secara amnya, buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Buah yang tidak ranum mengandungi kurang kandungan Vitamin C apatah lagi selepas dipetik, ia berkurang separuh dan musnah terus apabila terdedah kepada panas
Jadi berapa % sangatla yang kita dapat hanya daripada buah2an.
kalau tak makan buah?. Lagi lah parah yer tak.
kalau merokok?Stress?kulit jerawat?..Lagi lah tak cukupp telan buah sahaja
Sebab itu kita perlukan makanan tambahan Vitamin C untuk melengkapkan keperluan Vitamin C dalam tubuh.
Satu hidangan buah hanya membekalkan sekitar 45mg-60mg Vit C.Semak keperluan Vitamin C anda, Ia berbeza mengikut jantina, umur, gaya hidup.
Saya pilih jenama Shaklee sebab Vit C Shaklee. Setiap tablet vitamin C Shaklee bersamaan hidangan 7.5 biji oren. Ujian klinikal pula membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Dan ekstra bonus bagi yang memilih Vit C Shaklee adalah, kandungan bioflavonoid dalam tiap tabletnya. Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.  Setiap 1tablet vitamin C bersamaan 553.00mgVitamin C ,Citrus Bioflavonoids Complex 120.00mg. 

Jom dapatkan Vitamin C Shaklee sekarang. Tengah promosi lak ni .. beli 6 free 1 .. rugi tak grab. 

1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)