Rabu, 12 Jun 2013

Anak sering demam dan selsema

Ibu mana yang tak risau bila anak-anak sering demam, selsema, asyik meragam aje betul tak? Lebih lebih lagi kalau terpaksa hantar anak ke nursery/taska sebab bekerja. Ye lah .. kita nak tolong suami cari pendapatan untuk kehidupan yang lebih baik tapi sudahnya anak selalu tak sihat huhu..

Haa .. ibu-ibu jangan risau .. insyaAllah berkat doa ibu dan pemakanan yang seimbang dan sihat, anak-anak anda akan kembali ceria dan sihat. Maklumlah bila bekerja ni kadang-kadang kita masak ikut dan kita je .. tak ambil kira sangat nutrisi-nutrisi asalkan anak-anak kenyang. Bila antibodi anak tak kuat, senang lah nak berjangkit virus-virus di sekolah, taska dan sebagainya. 

Ibu-ibu tak nak ke buat sarapan yang mudah tapi penuh khasiat dan menyokong kesihatan, antibodi dan menjadikan anak-anak cerdas? Mudah sangat .. cuma bancuh mealshakes dalam susu atau jus .. tak sampai 2 minit dah siap dah sarapan yang lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan badan .. dan yang paling utama rasanya sangat LAZAT! 

InsyaAllah dengan mengamalkan mealshakes dan ditambah juga vitamin c chewable dan minyak ikan shaklee, anak anda tak mudah dijangkiti demam dan selsema. Masalah eczema dan asthma juga berkurang insyaAllah. 
Jika ada kemusykilan, jangan segan hubungi saya ya ... 

Zaharah
sms/whatsapp 0196536303
facebook.com/zara77

Tiada ulasan: