Isnin, 18 Mac 2013

Letih dan lesu ..

Adakah anda mengalami masalah keletihan, kurang tenaga, stress... akibat kerja pejabat/rumah?

Tahukah anda bagaimana pengambilan suplemen vitamin boleh membantu dalam masalah anda?

Vitamin dan mineral sebenarnya bukan booster tenaga, malah ia tiada kalori mahupun protein. Vitamin dan mineral bertindak sebagai pemangkin kepada penukaran bahan bakar dari makanan kita kepada tenaga.

Oleh itu, vitamin dan mineral amat penting kerana kekurangannya menjadikan proses metabolisma tenaga boleh terganggu. Malah boleh menyebabkan pelbagai penyakit contohnya kencing manis.

Apakah rangkaian vitamin yang boleh membantu dalam penjanaan tenaga?

1. VITALEA IRON FORMULAZat besi (iron) adalah penting dalam pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah ke seluruh tubuh. Kekurangan oksigen akibat kurang hemoglobin menjadikan tubuh kita lesu dan penat.

2. B COMPLEXB Complex ada pelbagai fungsi antaranya pembinaan sel darah merah, membantu penyerapan vitamin, tukar gula kepada tenaga, sintesia protin dan sebagainya.

3. VITAMIN CPenting dalam membina imuniti dan menghapuskan radikal bebas. Vitamin C penting untuk sintesis carnitine yang berperanan menjana tenaga dari lemak.

Ketiga2 jenis vitamin ni kami gabungkan dalam SET A OPTIMUM khas untuk pengguna Shaklee yang tercari2 penyelesaian untuk masalah badan letih dan lesu :)

Hubungi saya sekarang!Kredit to Mommy LYna

Tiada ulasan: